scroll to top

Basecamp

Greenpeace International

Greenpeace International heeft Hollandse Nieuwe gevraagd om, met het gedachtengoed van Greenpeace in het hoofd, het souterrain en werkvloer opnieuw in te richten.
In het souterrain zat de kantine, de bar en enkele vergaderfaciliteiten.
Het souterrain had als bijnaam “The Dungeon” en deed zijn naam eer aan: onbestemd, donker en lag. Het was geen aangename ruimte om lang in te verblijven. Hollandse nieuwe heeft een aantal ingrepen gedaan waardoor het souterrain een complete transformatie heeft ondergaan.

Completion 2016-2017
Net m² 1900 m²
Client Greenpeace International
Location Amsterdam
Greenpeace International - Hollandse Nieuwe Interieur 09
Greenpeace International - Hollandse Nieuwe Interieur 05

De verlichting en akoestiek is aangepast. De dichte wanden, die het beetje daglicht tegenhielden dat door de koekoeken naar binnen kwam, zijn verwijderd of voorzien van glas. Frisse en lichte kleurvlakken op vloeren, wanden en plafond geven de ruimte verassende accenten en markeren de verschillende zones op een speelse manier. Het meubilair is zoveel mogelijk hergebruik, 2e hands of een product met een verhaal.

Volledig in de stijl van Greenpeace is ook de werkvloer op de verdieping opnieuw ingericht. Veel hergebruik van meubilair en het toepassen van duurzame of gerecyclede materialen. Akoestische wanden van eierdozen, groene wanden van oude pallets, wildplak-wanden met de laatste actieposters of spandoeken. De karakteristieke gele olievaten dienen als plantenbakken en de vloerbedekking is gemaakt van oude visnetten en gerecycled garen.

Greenpeace International - Hollandse Nieuwe Interieur 05