scroll to top

Hoofdkantoor DELA

DELA is een coöperatieve onderneming die zich richt op de continuïteit van het leven. Ze bieden zekerheid en zorgt voor de nabestaanden waarbij ze een persoonlijke benadering hebben.
Hollandse nieuwe heeft voor het hoofdkantoor van coöperatie DELA  vier kantoor vloeren, een publiek restaurant op en een vergadercentrum op de entresol gecreëerd. Hierbij is een flexibele, duurzame werkomgeving ontworpen, die een efficiënte en effectieve manier van werken stimuleert en die uiting geeft aan de identiteit van de organisatie. DELA wilde dat de werkomgeving een gezonde en inspirerende plek zou zijn waar alle medewerkers zich thuis zouden voelen en die bij zou dragen aan een maximale klant- en medewerkerstevredenheid.

Oplevering 2018
Netto m² (BVO) 7700 m²
Opdrachtgever Coöperatie DELA
Locatie Eindhoven

 

De entrée voelt als een sfeervolle warm welkom door de combinatie van een natuurlijke eiken vloer, de zwarte keramische espressobar, donker gestoffeerde wanden, frisse beplanting en kleur accenten die worden toegevoegd door het meubilair. De bovengelegen entresol vormt hier een contrast mee, welke licht overgoten, wit en fris aanvoelt met uitzicht over het openbare restaurant.

 

 

Secundaire functies en ontmoetingsruimten zijn op elke verdieping rondom de bestaande kern gelegen. Dit resulteert in een open vloerplan welke daglicht maximaliseert en alle werknemers een uitzicht naar buiten biedt.

 

 

Voor het gebouw is een Breeam NL-in Use verkregen. Hiervoor zijn een aantal verduurzamingsstappen genomen.
Duurzaamheid kenmerkt zich in dit ontwerp in de breedste zin van het woord. Naast benodigde maatregelen voor het BREEAM certificaat en het gebruik van veel groen, is er uitsluitend gekeken naar gezond en hoogwaardig materiaalgebruik met een lange levensduur en goede akoestische eigenschappen. Daarnaast is daar waar mogelijk vanzelfsprekend zoveel mogelijk losse inrichting hergebruikt en is bestaand materiaal waar mogelijk gehandhaafd of een nieuw leven gekregen binnen het kantoor.

 

De gehele begane grond is getransformeerd door een nieuwe glazen gevel toe te passen, die een relatie legt naar de omgeving en deze naar binnen haalt. Aan de buitenzijde, langs de plint van de eerste verdieping drapeert een ‘Groene rok’, een doorlopende laag hangplanten die een connectie vormen met het omliggende groen in de omgeving.

 

 

Het ontwerp van de kantoorvloeren kenmerkt zich door de uitnodigende sfeer en uitgesproken kleuren van de begane grond terwijl ze DELA’s specifieke werkprocessen ondersteunen. Door gebruik te maken van PANL kan de werkomgeving zo worden ingericht dat bij het veranderen van een teamsamenstelling deze eenvoudig kan worden aangepast. Naast het ondersteunen van de werkprocessen en activiteitenpatronen die horen bij agile en scrum geven de PANL’s ook visuele en akoestische bescherming en voegen ze eigenheid en identiteit toe. DELA is de launching customer voor PANL.

 

 

De werkvloeren hebben een duidelijke zonering welke af te lezen in materiaal en kleur. De kern verloopt van open en transparant met een activerend kleurgebruik (communicatie) naar een meer gesloten deel waar rustige kleuren en hout de boventoon voeren (concentratie).
Een groot ankerpunt is gesitueerd tussen de verdiepingen om ontmoeting tussen de vloeren onderling te stimuleren en plek te bieden aan grotere bijeenkomsten. De vloeren zijn verbonden met open trappen die hier op uitkomen.