hn02


 VOPAK Chemieweg 

Hollandse Nieuwe heeft een kantoorgebouw van VOPAK  in de Rotterdamse havens van binnen en buiten getransformeerd van een zeer gedateerd hokkerig gebouw tot een inspirerende open werkomgeving waar de gebruikers zeer tevreden over zijn.

De buitengevels zijn op de kopzijden geopend door de grindbeton gevelelementen te vervangen door hoogwaardig geïsoleerde vliesgevels. Daarnaast is een interne trap geplaatst op alle verdiepingen die fungeert als lichthof door het daklicht en de maximaal transparant uitgevoerde trappen en balustraden. Hierdoor is het gesloten karakter van het gebouw veranderd in een zeer open en transparant kantoor.

De nieuwe indeling heeft de interne communicatie en kennisdeling bevorderd. Er is veel aandacht gegeven aan uitstekende akoestische randvoorwaarden en de integratie van de techniek die door zijn zichtbaarheid mooi aansluit op de thematiek van de industriële omgeving van de Botlek havens. Hollandse Nieuwe is in staat geweest om op verzoek van VOPAK  binnen een zeer kort tijdsbestek  het traditionele cellenkantoor te transformeren van gesloten kantoren naar een inspirerende open werkomgeving.

Hollandse Nieuwe was verantwoordelijk voor het gehele ontwerptraject van initiatief fase tot en met de bestekfase en esthetische begeleiding van de bouw. NOORD projectmanagers heeft het overall projectmanagement gevoerd vanaf het ontwerp tot en met de uitvoering en oplevering van het project.


TECHNISCHE DETAILS

Oplevering  2015
Netto m2  1600 m2
Opdrachtgever  Koninklijke Vopak N.V.
Locatie  Rotterdam

Meer projecten

 


facebookinstagram


Papaverweg 48
1032 KJ Amsterdam
020 - 63 64 950
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.