hn02

rwsrijswijk 01


 Rijkswaterstaat Rijswijk 

Begin 2011 is in het kantoorgebouw een bezettingsgraadmeting uitgevoerd en zijn de functionele mogelijkheden onderzocht. Dit was de aanleiding om een aantal scenario’s uit te laten werken door Hollandse Nieuwe.

De nieuwe indeling van de begane grond heeft als doel het verbeteren van de ruimtelijke relatie tussen het entreegebied, het bedrijfsrestaurant en het vergadercentrum. Het restaurant kan in de nieuwe opzet gebruikt worden als ontmoetingscentrum en werkplek gedurende de gehele dag. De verblijfskwaliteit is ook verbeterd er een verbinding is gemaakt met buiten daglichtkwaliteit naar binnen wordt gehaald.

De kantoorverdiepingen worden met slimme, kosten effectieve aanpassingen geschikt gemaakt voor het activiteit gerelateerd werkplekconcept. De diverse werkplektypes zoals open en gesloten werkplekken, formele en informele ontmoetingsruimten, worden gelijkmatig verdeeld over de verdiepingsvloer. De concentratiewerkplekken worden centraal gepositioneerd en vormen een buffer tussen de clusters van open werkruimten. Om de algemene akoestiek te verbeteren worden de buitenwanden van de concentratiewerkplekken bekleed met dezelfde verticale houten lambrisering als de vergaderzalen op de begane grond. De pantry zal een centrale positie krijgen: verbonden aan functionele elementen zoals lockers en is nabij de liften/entree. De pantry kan op deze wijze zowel vanuit de vergaderzalen als het werkgebied benaderd worden.

De nieuwe indeling van Lange Kleiweg 34 is als een functionele en pragmatische opzet ontwikkeld met waar mogelijk aangevuld met sfeervolle accentmaterialen in specifieke kleurstelling. Op deze wijze wordt een aansluiting gevonden bij de architectuur van het gebouw alsmede de identiteit en gewenste werkwijze van de te huisvesten directies, medewerkers en gebruikers van het gebouw.


TECHNISCHE DETAILS

Oplevering  najaar '13
Netto m2  1.185 m2
Opdrachtgever  Rijkswaterstaat
Locatie  Rijswijk

Meer projecten

 


facebookinstagram


Papaverweg 48
1032 KJ Amsterdam
020 - 63 64 950
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.