hn02

hap 01


 RIVM 

Volker Wessels en Facilicom hebben een PPS consortium gevormd voor de PPS RIVM/CBG. De taak van het consortium is to build, design and maintain voor de komende 25 jaar. Hollandse Nieuwe heeft zich aangesloten voor (een deel van) het interieurontwerp.

Het nieuwe hoofdkantoor van RIVM/CBG wordt gehuisvest op de Uithof als onderdeel van open onderzoek, kennis en het academische netwerk binnen het Utrechtse Sciencepark. Het doel van de integratie is het bevorderen van synergy tussen universiteiten, educatieve instellingen en onderzoeksinstituten voor ontwikkeling en kennisdeling.

Het gebouw kenmerkt zich door een heldere vormentaal die is ontstaan vanuit een logistiek concept waarbij de labs en de kantoren van elkaar gescheiden zijn door het centrale atrium, maar tegelijkertijd verbonden worden door meerdere bruggen tussen de labs en de kantoren.
De labs worden met name via deze kantoorzones ontsloten. Op de kantoorzones komt men via de centrale liften in de “elleboog” van de kantoorvleugels. Verticaal verkeer op de kantoorvleugels is daarnaast mogelijk met aantrekkelijke trappen die uitkijken op het centrale deel van het atrium.

De heldere functionele zonering op vleugelniveau maakt het mogelijk om op basis van je activiteiten de best passende werkplek te kiezen; open, gesloten, formeel of informeel.
Om de herkenbaarheid en onderlinge relatie tussen de diverse gebouwdelen te versterken is gekozen om het materiaal- en kleurgebruik vanuit de plint en het atrium door te voeren in de ontmoetingszones van de kantoren en de labs en op de kantoorvloeren.
Naast alle optimaliseringsmaatregelen op verlichting, installaties en architectuur met betrekking op technische duurzaamheid is in het interieur van de kantooromgevingen veel nadruk op duurzame materialen en toepassingen gelegd.


Meer projecten

 


facebookinstagram


Papaverweg 48
1032 KJ Amsterdam
020 - 63 64 950
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.