scroll to top

Nieuws

Alfa-college preview!

In een nauwe samenwerking met Alfa-college (opdrachtgever), Zwartwoud, Hunebouw, ICS adviseurs, Team 4 en Hollandse Nieuwe wordt er een circulair schoolgebouw gerealiseerd. Grondstoffen voor het interieur worden o.a. gewonnen uit het bouwdeel dat gesloopt wordt. Denk hierbij aan gevelbekleding, ventilatie roosters, traptreden, verlichting, binnenwanden en tafelbladen. De “nieuwe” materialen zijn duurzaam en circulair  zoals plaatmateriaal van Unilin en Herso, de afwerkingen zijn vrij van fossiele grondstoffen zoals Copperant Pura en de meubels worden zo geconstrueerd dat ze demontabel zijn aan het eind van hun levensduur. Het project is eind 2020 gereed.

Meer beelden en project informatie volgt…

SHFT bij de 5 genomineerden voor “workplace of the future award”

Hollandse Nieuwe heeft SHFT ontworpen. Dit is één van de vijf genomineerden voor de “workplace of the future award” georganiseerd door het tijdschrift deArchitect en Lensvelt.

Over SHFT

SHFT is het antwoord op de vraag hoe de gebruiker de regisseur kan zijn van het podium waarop de hij/zij kan excelleren. De enige zekerheid die we hebben, is dat wat we nu ontwerpen in de toekomst  door veranderende  gebruikersbehoeften  zal veranderen.  De mate waarin er behoefte is aan andere indelingen en functionaliteiten volgen elkaar in een steeds sneller tempo op.  Covid-19 is een mooi voorbeeld van een externe factor die verandering en innovatie aan jaagt.  SHFT is gemaakt met de verandering van functionaliteiten en gebruikerservaringen als vertrekpunt.

 

Geoffrey Timmer en Christiaan Fokkema treden toe als partner bij Hollandse Nieuwe

Geoffrey en Christiaan vormen samen met Hans Reineke het management team van Hollandse Nieuwe. Beiden waren zij al een aantal jaren stuwende krachten binnen het bureau en haar projecten. Hun onmisbare rol in de inhoudelijke-, organisatorische- en commerciële ontwikkeling van het bureau wordt door deze stap bevestigd. Naast bureautaken werkten zij de afgelopen jaren o.a. voor opdrachtgevers als: adidas, Schiphol, APF International, Scotch & Soda, Being development, Fontys Hogeschool, Highbrook Investors en Aidsfonds.

Geoffrey is opgeleid als architect aan de TU Eindhoven, getraind als adviseur en gedreven door zijn expertise in design management en design thinking. Hij heeft een belangrijke rol in de optimalisatie van de interne- en creatieve processen met klanten. Christiaan heeft architectuur gestudeerd aan de TU Delft. Hij onderscheidt zich door zijn drijvende kracht bij het realiseren van hoge ontwerpkwaliteit binnen complexe opgaven.

“Ik ben trots dat Geoffrey en Christiaan zich met deze stap aan het bureau verbinden,” aldus Hans over deze uitbreiding. “We delen de passie voor het realiseren van goede projecten waarbij toekomstige gebruikerswensen, organisatiedoelstellingen en schoonheid samenkomen. Dit doen we met de inzet van heldere processen, innovatieve technologie, prikkelende strategieën en specifieke ontwerpoplossingen”.

Samen met Hans Reineke zullen zij verder richting geven aan de vragen van onze groeiende groep opdrachtgevers.

Preview: Nictiz Den Haag

Onlangs hebben we in Den Haag het nieuwe kantoor van Nictiz opgeleverd. Nictiz deelt een kantoorpand met VZVZ, waarvan de renovatie nog in volle gang is. Het concept van het interieur is gebaseerd op de subtiele verschillen in identiteit van beide organisaties waarbij Zorg, Natuur en Technologie voorop staat. Dit heeft geleid tot een fris, kleurrijk en natuurlijk interieur waarbij samenwerken, geconcentreerd werken en gezond werken centraal staat. Door de uitdagende financiële kaders zijn bijna alle binnenwanden en meubels opgewaardeerd en hergebruikt. Zodra het project volledig opgeleverd is volgt een uitgebreide projectbeschrijving. Projectmanagement door Cerius Projects. Foto door Peter Brugmans

Rijksuniversiteit Groningen

Hollandse Nieuwe is tweemaal betrokken geweest bij studies rondom de Rijksuniversiteit Groningen. In 2018 hebben we een conceptuele studie gedaan in verband met de nieuwe huisvesting van de faculteit rechtsgeleerdheid in dit door de grote Italiaanse architect Girogio Grassi ontworpen pand.

In 2019 was Hollandse Nieuwe samen met DAAD betrokken bij de tenderuitvraag om een volledig ontwerp voorstel te maken. Dit werd voor alle partijen gebaseerd op onze voorgaande studie.

Ga naar project

Structuurontwerp voor het Stedelijk Gymnasium Haarlem

In opdracht van het Stedelijk Gymnasium in Haarlem en ICS adviseurs heeft Hollandse Nieuwe een structuurontwerp gemaakt ten behoeve van transformatie en modernisering van de school. Het monumentale gebouw gelegen in het centrum van Haarlem kent een rijke geschiedenis, die verschillende verbouwingen en uitbreidingen heeft doorstaan. Dit maakte de transformatie van de school tot een uitdagend project.

Bekijk hier het volledige project.

We zijn trots op ons meest recente project: Naturalis Biodiversity Center.

Inmiddels is het project gepubliceerd in onder andere De Architect, Architectenweb en Office Snapshots.

Lees meer

Publicatie van Pand Noord op deArchitect

Astrid de Wilde schreef een mooi artikel over ons project Pand Noord voor deArchitect. Het artikel is op 19 juli gepubliceerd op de website. Lees het hele artikel hier.

Publicatie Heidrick & Struggles op Architectenweb

Robert Muis, redacteur van Architectenweb, schreef een artikel over ons project voor Heidrick & Struggles Amsterdam. Het artikel is op 17 juli gepubliceerd op de website. Lees het hele artikel hier.

INSIDE Awards Finalist

We zijn ongelooflijk trots dat ons project Pand Noord finalist is op de INSIDE World Festival of Interiors 2019 in de categorie ‘kantoren’.  Dit 7000m² complex huisvest allerlei creatieve bedrijven. Hollandse Nieuwe werd door HighBrook Investors gevraagd om de routing en gemeenschappelijke zones te hervormen tot een levendig, stoer en aantrekkelijk geheel.

Publicatie Gemeente Amsterdam Noord op Architectenweb

“Een andere pijler voor het ontwerp was ‘local flavour meets Amsterdam’, vertelt Hollandse Nieuwe. Het bureau heeft een beeldtaal gekozen, die aansluit bij de rauwe, voor Amsterdam-Noord kenmerkende maak- en scheepsindustrie.”

15 mei publiceerde Architectenweb een artikel over ons ontworpen kantoorpand voor Gemeente Amsterdam Noord. Lees het hele artikel hier.

Publicatie Pand Noord op Architectenweb

Robert Muis, redacteur van Architectenweb, schreef een artikel over Pand Noord. Het artikel is 2 april gepubliceerd op de website. Lees het hele artikel hier.

Nieuw project TNO: Leiden

TNO zet haar kennis in om de innovatieve groei van bedrijven te stimuleren, en daardoor het welzijn van de samenleving duurzaam te versterken. Het kantoor van TNO zou dan ook de effectiviteit van het werkproces moeten ondersteunen. Denk aan minder vierkante meters, onder andere door het delen van werkplekken. Het kantoor moet worden gedreven door functionaliteit.

Naast het efficiënter maken van het werkproces, wordt kennisdeling in dit nieuwe interieur gestimuleerd, wordt de ontmoetingsruimte toegankelijker gemaakt en is het aantrekkelijker om te werken door de creatie van een positieve gebruikerservaring voor de kantoorfuncties en laboratoria.

Alfa College

Alfa_college

Community, circulariteit en ‘learnscape’ zijn de kernwoorden in dit uitzonderlijke project. Het wordt een spannende reis waarbij een deel van de school, zo’n 2000m², wordt afgebroken. De vrijgekomen grondstoffen zullen vervolgens dienen als grondstoffenbank voor de renovatie van 11.000m², waardoor we onze ambitie om zo circulair mogelijk te bouwen waarmaken. Wij zullen ons hierbinnen vooral focussen op het ontmoetingsgebied.

Aan de slag voor Bonnefanten

Het Bonnefantenmuseum in Maastricht met een expositieoppervlakte van 4.000m² heeft in 2017 114.000 bezoekers ontvangen. De medewerkers die het museum maken tot wat het is, zouden graag werken in een kantoor waar onderlinge communicatie, zichtbaarheid en het samenwerken centraal staan in het werkproces.

Wij zijn gevraagd om een passende werkomgeving te ontwikkelen in dit door Aldo Rossi ontworpen pand. Met veel open ruimtes, prachtige toetreding van daglicht en hoge plafonds vormt het een aantrekkelijke basis.

Soa Aids Nederland

Na 20 jaar op de Keizersgracht gezeten te hebben, verhuist Soa Aids Nederland naar eigen zeggen naar een ‘echt’ kantoor. Aan ons de vraag of we in dit ‘echte’ kantoor de unieke kwaliteiten van het Soa Aids Nederland en het Aidsfonds kunnen weergeven.

Naast dat de honderdvijftig medewerkers ergens anders gaan werken gaat ook de werkstijl op zijn kop. Van eigen werkplek in achter-, voor-, op- en zolderkamers naar open, gelijkvloerse, op communicatie gerichte werkplekconcepten waar ‘activity-based’ werken het uitgangspunt wordt.

Greenpeace in Office et Culture

Greenpeace is gepubliceerd in Office et Culture. Office et Culture is het magazine dat schrijft over “the future of work”. Greenpeace Amsterdam is een inspirerend voorbeeld ten aanzien van re-use, re-purpose, remanufacture, recycle, redesign, refurbish en circular design principes.

Dezeen Awards nominatie

Dezeen Awards interior workspace Hollandse Nieuwe

In de categorie Workspace Interior is het kersverse opgeleverde kantoor van Equity Estate genomineerd door Dezeen.

 

DGBC lid

Hollandse Nieuwe is lid van de Dutch Green Building Council.

‘Er zitten 3 belangrijke thema’s verweven door onze projecten: gezondheid, circulariteit en duurzaamheid. De mens staat centraal in de beleving van de ruimte, maar een daadwerkelijk positieve bijdrage leveren aan de gebruiker is iets waar we steeds meer over leren. We willen ervoor zorgen dat er op technische en holistische wijze de gezondheid van de gebruiker verbeterd, naast het maken van een goed functioneel ontwerp.’

Lees hier wat onze motivatie is om een actief lid te zijn.

 

PANL

PANL Hollandse Nieuwe

Cowerk heeft PANL in haar collectie opgenomen. Dit is een slim mobiel systeem dat antwoorden geeft op het ondersteunen van scrum en agile werkprocessen. DELA is launching customer voor deze innovatie.

http://www.cowerk.nl/product/panl/

Hoofdkantoor DELA opgeleverd

Na een gefaseerde verbouwing van anderhalf jaar is DELA door de burgemeester van Eindhoven dhr. Jorritsma en CEO Edzo Doeve geopend. De werkomgeving is weer future proof en ondersteunt optimaal de scrum en agile werkprocessen van DELA. Het restaurant Lieve op de begane grond is publiek toegankelijk. Starbucks schenkt hier de koffie.

Ga naar project