scroll to top

Osborne Clarke

Niet zomaar een advocaten kantoor

Osborne Clarke is een advocatenkantoor dat wars is van de traditionele uitstraling die de beroepsgroep doorgaans kenmerkt. Osborne Clarke is een partij  die uitdaagt, inspireert, innoveert, creëert. De huisvesting moet deze professionele houding en peilers van de bedrijfscultuur versterken en uitdragen.

Completion 2020
Netto m² 2300 m²
Client Osborne Clark Netherlands
Location Amsterdam

Het team Cerius Projects-Hollandse Nieuwe werd benaderd met de vraag om het bouwproces te managen op tijd, geld en kwaliteit (Cerius) en er passend interieur voor hen te ontwerpen (Hollandse Nieuwe). Duurzaamheid en een omgeving die bijdraagt aan plezier en ontspanning waren belangrijke aanvullingen op de waarden van Osborne Clarke.

Het restaurant is geschikt voor grote evenementen met klanten. De ontvangst is informeel aan een grote bar. Het buiten terras is super geschikt voor de vrijmibo maar dient ook als  ‘buiten’ kantoor waar presentaties gegeven kunnen worden en samengewerkt kan worden. Is de geest overprikkeld dan stap je zo van het terras op het OC sup-board voor een rondje Nieuwe Meer.

Het creëren van de gelaagdheid tussen gebouw, materiaal, textuur, kleurgebruik en grafische elementen is een belangrijk uitgangspunt.  De oplossingen moesten passen bij de huisstijlkleuren maar ook veelzijdig en duurzaam zijn. Door keramiek als een esthetisch element en accent toe te passen in wanden en meubels in plaats van constructief materiaal kregen we de unieke en bijzondere kwaliteit waar we naar op zoek waren. Het creëren van ronde elementen uit keramiek genereerde een verrassende, warme en huiselijke kwaliteit die ambacht en oog voor detail uitstraalt. De ronde vormen contrasteren mooi met de strakke architectuur.

Na analyse van gebouw, organisatie, cultuur en kernwaarden is er een helder werkplek concept ontwikkeld. Het kantoor vlak bij de Nieuwe Meer in Amsterdam is de eerste kantoor locatie in Nederland die geschikt is om de vliegende auto de PAL V een passende parkeerplek te bieden. Om de werkprocessen optimaal te ondersteunen zijn er – naast traditionele werkplekken waar geconcentreerd werk gedaan kan worden – veel plekken gemaakt waar samengewerkt kan worden tussen de verschillende disciplines.

Het bestaande interieur was donker en zwaar. De bouwkundige en installatietechnische basis hebben wij vanuit de duurzaamheidsambitie zo optimaal mogelijk hergebruikt. De kleur van vloeren en wanden is echter volledig onder gedompeld in een lichte frisse grijs. Deze nieuwe basis is een goede drager van het kleuren- en materialenpalet dat met een ruime interpretatie verwijst naar de huisstijl kleuren van Osborne Clarke.

Door toepassing van verrassende  en duurzame materialen waaronder keramische bouwblokken ontstaat er een rijke, levendige en aantrekkelijke wereld.

De grafische laag is doorontwikkeld op basis van de global standard van Osborne Clarke. Dit draagt bij aan wayfinding en sense of place. Voor het gender neutrale toilet is aanvullende signage ontworpen.

Op de eerste verdieping zijn geperforeerde keramische voorzetwanden toegepast die de kantoren privacy bieden én een visuele verbinding maken met andere ruimtes op de eerste verdieping.

Centraal op de tweede verdieping bevindt zich de bibliotheek; een grote cilindrische ruimte van geperforeerd keramiek. Deze multifunctionele ruimte is het intellectuele hart van het kantoor en kan tevens worden gebruikt als een vergader- of werkruimte. De cilindrische vorm fungeert als natuurlijke scheiding en definieert de verschillende soorten werkruimten eromheen.

Dankzij een intensieve samenwerking tussen alle betrokken partijen is het nieuwe kantoor van Osborne Clarke een persoonlijk, gedurfd, natuurlijk, duurzaam en functioneel interieur geworden waar onze opdrachtgever zich thuis voelt.