scroll to top

We strive to make the world healthier and more sustainable through innovation

We strive to make the world healthier and more sustainable through innovation

PHILIPS

Het gerenoveerde hoofdkantoor is volledig gericht op het stimuleren van ontmoeting en communicatie. Medewerkers hebben geen vaste werkplek meer en werken volgens het principe van ‘activiteitgerelateerd werken’ (Workplace Innovation bij Philips). Na analyse van de activiteitenpatronen en werkprocessen van de medewerkers is er een ontwerp gemaakt waarin er een mix van werkplek typologieën is gerealiseerd.
De plint van het gebouw is ingericht als ontmoeting- en vergadercentrum. Op de begane grond is een entertainende en informatieve entreelobby. Op de 1e etage kan men werken in het restaurant en het nieuw ontwikkelde grand cafe, dat centraal voor de hele organisatie is geplaatst.

Philips - Hollandse Nieuwe Interieur 02

Daarnaast kent het gebouw nog een aantal aantrekkelijke speciale werkgebieden. Zo is een voormalig auditorium getransformeerd tot een aantrekkelijke projectruimte met aangrenzende vergaderkamers waarin grote gelegenheidsteams tijdelijk kunnen werken en zijn er nog een aantal van deze flexibele werk/overleg/eventzones. Op de 15e etage is een representatieve conferentievloer met high-end vergaderoplossingen, en op de 21e en 22e verdieping een vergader-“stilte”werkgebied ontwikkeld met een prachtig uitzicht over de stad. Het spreiden van de faciliteiten komt medewerkersmobiliteit en onderlinge communicatie ten goede.
De identiteit van PHILIPS wordt op verschillende manieren gevangen. We plaatsen de bezoeker, medewerker in een wereld die de kernwaarden van PHILIPS ademt. Hiervoor is een brand experience ontwikkeld die op verschillende communicatieniveaus invulling geeft aan de merkbelofte. Philips heeft een streng beleid ten aanzien van publicatie van het interieur. Hierdoor kunnen we geen foto’s publiceren.

Oplevering 2013-2014
Netto m² 24.000 m²
Opdrachtgever Philips NV
Locatie Amsterdam
Philips - Hollandse Nieuwe Interieur 01